مشروح نشست خبری مهندس بیات

مشروح نشست خبری مهندس بیات
(یکشنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۰) ۱۴:۴۴

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به تولید 2 / 92 میلیون تن محصول پتروشیمی در دولت دهم از درآمد 5 / 41 میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی در این دوره خبر داد.

به گزارش نیپنا، مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز سه شنبه اول شهریور در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه در آستانه هفته دولت گفت: ارزش صادرات محصولات پتروشیمی در دولت دهم 2 / 26 میلیارد دلار و ارزش فروش داخلی پتروشیمی 151 هزار و 338 میلیارد ریال بوده است.
مهندس عبدالحسین بیات  با اشاره به اینکه از مجموع ظرفیت تولید شده محصولات پتروشیمی در دولت دهم 1 / 62 میلیون تن فروش رفته است افزود: از این میزان  4 / 39 میلیون تن آن به صادرات و  7 / 22 میلیون تن به فروش داخلی اختصاص داشته است.
به گفته وی ارزش فروش داخلی محصولات در این دوره 151 هزار و 338 میلیارد ریال برآورد شده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان اینکه در دوران دولت دهم 18 طرح پتروشیمی به بهره برداری رسیده است، اظهار داشت: این طرح ها با ظرفیت تولید 6 میلیون و 188 هزار تن و سرمایه گذاری 39 هزار و 607 میلیارد ریال، درآمدزایی 2 هزار و 760 میلیون دلاری داشته است.
وی اظهار داشت: همچنین اجرای این طرح ها به صورت مستقیم برای 3 هزار و 200 نفر ایجاد اشتغال کرده است.
مهندس بیات همچنین با اشاره به واگذاری 15 شرکت پتروشیمی در طول دولت دهم، از انتشار 182 میلیون یورو اوراق مشارکت ارزی و 7 هزار و 872 میلیارد ریال اوراق مشارکت ریالی در این مدت خبر داد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد: در این مدت 5 / 1 میلیارد لیتر بنزین و 2 / 1 میلیارد لیتر گازوئیل برای تحویل به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در صنعت پتروشیمی تولید شده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: در طول عمر دولت دهم بالغ بر 6 هزار و 228 میلیارد ریال از اقلام و تجهیزات مورد نیاز صنعت پتروشیمی در کشور بومی شده است.
وی همچنین گفت: حضور در بازارهای جدید کشورهای آمریکای جنوبی و آفریقا، حضور در بازارهای بیش از 60 کشور جهان، کسب مقام نخستین صادر کننده متانول به چین وکسب مقام دومین صادر کننده متانول به اروپا در دوره دولت دهم انجام شده است.
مهندس بیات همچنین ایجاد مرکز سرمایه گذاری پتروشیمی، بازنگری سند چشم انداز 20 ساله در راستای تنوع بخشی به سبد محصولات پتروشیمی، تدوین نخستین ویرایش برنامه ششم توسعه و ایجاد پارک های شیمیایی استایرن و متانول در عسلویه و متانول در ماهشهر را از دیگر اقدامات شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دولت دهم عنوان کرد.
وی همچنین به ایجاد قطب سوم صنعت پتروشیمی در منطقه چابهار اشاره کرد و افزود: در این منطقه مجموعا 29 واحد پتروشیمیایی با ظرفیت تولید 15 میلیون تن و سرمایه گذاری بالغ بر 20 میلیارد دلار ایجاد خواهد شد که 20 میلیون مترمکعب گاز و 4 میلیون تن اتان به عنوان خوراک نیاز دارد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: طرح کلر آلکالی و پی وی سی اروند، طرح سوم تفکیک مایعات گازی بندر امام، الفین یازدهم پتروشیمی کاویان، اسکله مایعات 2 ماهشهر، بوتن 1 پتروشیمی جم، طرح پلی اتیلن سنگین پلیمر کرمانشاه و فاز اول خط اتیلن غرب که از عسلویه به کرمانشاه متصل می شود از جمله طرح هایی است که در سال جاری بهره برداری می شوند.
مهندس عبدالحسین بیات با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح ها 55 هزار و 163 میلیارد ریال سرمایه جذب شده است، اظهار داشت: با بهره برداری از این 8 طرح سالانه 38 هزار و 816 میلیارد ریال درآمد عاید کشور می شود.
وی افزود: همچنین با بهره برداری از این طرح ها، برای 2500 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی می شود.
وی از بهره برداری طرح اکسیژن پتروشیمی مارون در ابتدای سال خبر داد و افزود: از ابتدای سال 90 تاکنون 3 طرح پژوهشی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی نیز به بهره برداری رسیده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی اظهار داشت: ظرفیت نصب شده در صنعت پتروشیمی امروز 5 / 54 میلیون تن در سال و تولید آن 46 میلیون تن است.
عبدالحسین بیات عوامل اصلی ظرفیت خالی میان تولید و ظرفیت نصب شده را: 25 درصد مربوط به کمبود خوراک، 25 درصد مربوط به نارسایی در تکنولوژی‌ها و فن‌آوری‌های موجود، 30 درصد مربوط به معایب ساخت تجهیزات و 20 درصد مربوط به مواردی مانند نارسایی در امور آموزشی برشمرد.
وی با اشاره به تولید 6 / 17 میلیون تن محصول در 5 ماهه نخست امسال تصریح کرد: از این میزان محصول 3 / 7 میلیون تن به ارزش 3 / 5 میلیارد دلار به صادرات اختصاص یافته است.
مهندس بیات خاطر نشان کرد: میزان فروش داخلی محصولات پتروشیمی نیز از ابتدای سال 90 تا پایان مرداد  3 / 4 میلیون تن به ارزش 36 هزار و 858 میلیارد ریال بوده است.
به گفته مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی مجموع کل تناژ و بارگیری اسکله های عسلویه و ماهشهر در این مدت 8 / 7 میلیون تن بوده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: از ابتدای سال تاکنون در بخش توسعه 7 قرارداد تجاری به ارزش 2 هزار  و 690 میلیون یورو منعقد شده است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایران با اشاره به پیشرفت 76 / 65 درصدی خط انتقال اتیلن غرب ادامه داد: پیشرفت فاز اول این خط از عسلویه تا پلیمر کرمانشاه به طول 1200 کیلومتر 89 درصد است و قرار است نیمه پایانی سال جاری به بهره برداری برسد.
به گفته وی راه اندازی کل خط اتیلن غرب سه ماهه سوم سال 1394 خواهد بود.
مهندس بیات همچنین ازآغاز عملیات اجرایی خط مرکز انتقال اتان و اتیلن کشور توسط قرارگاه خاتم الانبیاء از اردیبهشت ماه امسال خبر داد و تاکید کرد: این طرح مطابق برنامه تاکنون پیش رفته است و از پیشرفت 13 / 3 درصدی برخوردار است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اجرای 69 طرح پتروشیمی در طول برنامه پنجم توسعه گفت: برای تسریع در اجرا این طرح‌ها در 3 اولویت دسته‌بندی شده‌اند که برای تعدادی از آن‌ها طرح تامین اعتبار شده و تعدادی دیگر نیز برای جذب سرمایه‌گذار و تامین اعتبار  به صندوق توسعه ملی و سازمان سرمایه‌گذاری معرفی شده‌اند.
بیات با اشاره به رویکرد جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در توسعه صنایع تکمیلی و پایین‌دستی پتروشیمی نیز اظهار داشت: در سال‌جاری 27 طرح در حوزه صنایع تکمیلی را شناسایی کردیم و پس از انجام برآوردهای فنی و اقتصادی برای جذب سرمایه‌گذار در ماهشهر و عسلویه معرفی شده‌اند.

پرسش و پاسخ با خبرنگاران

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در نشست خبری با اصحاب رسانه پس از ارائه گزارشی از روند فعالیت شرکت ملی صنایع پتروشیمی در دولت نهم و دهم و پنج ماه سال 1390 به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
مشروح بخش پرسش و پاسخ این نشست خبری در ذیل آمده است:
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به سوال خبرنگار عصر ایران در خصوص وضعیت کنونی تولید بنزین در پتروشیمی گفت: در حال حاضر تولید این محصول در واحدهای پتروشیمی متوقف شده است.
وی اظهار داشت: سالهاست در پتروشیمی تولید ریفرمیت (ماده اکتان افزای بنزین) همواره یکی از پروسه‌های تولید در واحدهای آروماتیک پتروشیمی بوده است.
مهندس بیات افزود: هم‌اکنون از سوی شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام نیاز برای تولید بنزین نشده است و هر زمان که اعلام نیاز شود این واحدها با تغییرات جزئی در فرآیندهای خود قادر به تولید آن هستند.

وی در خصوص آخرین وضعیت هلدینگ خلیج فارس به خبرنگار ایران اویل گس گفت: ساختارهای 15 شرکت هلدینگ خلیج فارس شکل گرفته و دومین ترازنامه این هلدینگ نیز در خرداد سال جاری تهیه و به سازمان بورس ارائه شده است.
مهندس بیات اظهار امیدواری کرد : با همکاری و هماهنگی سازمان خصوصی سازی و سازمان بورس شرایط واگذاری آن در سال جاری محقق شود.
وی تاکید کرد: باید شرایطی فراهم شود تا مردم بتوانند سهام شرکت های زیرمجموعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی خصوصاً هلدینگ خلیج فارس را خریداری کنند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به اینکه  شرکت‌های هلدینگ در زنجیره تولید بسیار وابسته به هم هستند، تاکید کرد: جداسازی هر یک از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ می‌تواند هم برای هلدینگ و هم برای شرکت جدا شده ایجاد ضرر و زیان کند کما اینکه هستند واحدهایی که در گذشته این گونه واگذار شده‌اند و امروز با مشکلات بسیاری از جمله تامین خوراک و پرداخت تضمین‌های بانکی روبه‌رو هستند.

مهندس بیات در خصوص راهکارهای پتروشیمی برای حفظ زنجیره ارزش تولید محصولات به خبرنگار ماهنامه گستره انرژی اظهار داشت: با توجه به اینکه مقام اول صنعت پتروشیمی در سند چشم انداز از نظر ارزش تولیدات است نه کمیت آن بنابراین سیاست گذاری برنامه ششم توسعه صنعت پتروشیمی نیز بر همین مبنا می باشد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص ناهماهنگی احداث واحدهای صنایع بالادستی و پایین دستی پتروشیمی تاکید کرد: این ناهماهنگی ها ضررهای هنگفتی ایجاد می کند بنابراین تمام تلاش مجموعه صنعت پتروشیمی بر این بوده است که از ایجاد آنها جلوگیری کند.
مهندس بیات به عنوان نمونه از طرح اتیلن گلیکول نام برد که قرار بود زمانی در خارگ احداث شود اما بدلیل عدم پیشرفت NGL خارگ، این طرح جابجا و به عسلویه منتقل شد و افزود: دکتر میرکاظمی در زمان وزارت خود در دولت دهم زنجیره ها را شناسایی و به منظور جلوگیری از ایجاد ناهماهنگی میان زنجیره ها بخشنامه ای ابلاغ کردند.
وی خاطر نشان کرد: خط اتیلن مرکز هم با توجه به شرایط آن و برای جلب اعتماد سرمایه گذاران به خوبی پیش می رود تا شرایط مناسب برای سرمایه گذاری در واحدهای پایین دستی آن فراهم شود و به محض تامین مالی این واحدها، هماهنگی های لازم هم برای پیشروی طرح ها به وجود می آید.

مهندس بیات برنامه های شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای ظرفیت های خالی این صنعت را در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه دنیای اقتصاد تشریح کرد و افزود: در بخش تامین خوراک مجتمع ها و نارسایی های فناوری و تجهیزات و آموزش بخش خصوصی برنامه ریزی هایی انجام شده است.
وی با اشاره به چاه های خوراک پتروشیمی رازی تصریح کرد: جذب شرکت های توانمند برای ایجاد تغییرات در بخش های حفاری شده این چاهها ضروری است و بدین ترتیب افت خوراک این بخش ها قابل جبران است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در بخش تامین خوراک گازی هم قراردادهایی منعقد شده است.
وی با بیان اینکه مشکلات نارسایی های فناوری با صاحبان آنها بررسی و رفع می شود اظهار داشت:  در این زمینه با صاحبان لیسانس دیگری نیز مذاکراتی انجام شده است.

بیات در پاسخ به سوال خبرنگار مشعل در خصوص تامین منابع مالی در سال جاری از طریق اوراق مشارکت اظهار داشت: به بخش خصوصی پیشنهاد می کنیم از دو فرصت انتشار اوراق مشارکت ارزی و ریالی و پذیره نویسی در بورس غافل نشوند.
وی با بیان اینکه سهام دولت در طرح های باقیمانده زیر 51 درصد است افزود: بنابراین دولت مجاز به انتشار اوراق مشارکت نیست ولی بخش خصوصی باید از این امکان به خوبی استفاده کند.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از خبرنگاران و اصحاب رسانه خواست با فرهنگ سازی در خصوص انتشار اوراق مشارکت و پذیره نویسی، شرایط مناسب برای بهره وری سرمایه گذاران و مردم را فراهم کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه تهران امروز در خصوص مجتمع های زیان ده پس از هدفمندی یارانه ها تاکید کرد: طرح هدفمندی یارانه‌ها موجب زیان مجتمع‌‌های پتروشیمی نشده است و آن دسته از مجتمع‌ها که از خوراک‌های گازی استفاده می‌کنند مطابق آنچه در قانون آمده، یارانه دریافت می‌کنند و حاشیه سود خوبی هم دارند ولی آن دسته از مجتمع‌ها که خوراک‌های مایع را با قیمت 95 درصد فوب خلیج فارس دریافت می‌کنند حاشیه‌های سود آنها کم شده و برخی دچار زیان شده‌اند.
وی تاکید کرد: این مجتمع‌ها نیز می‌توانند با بهبود فضای کسب و کار و هماهنگ شدن با فضای رقابتی بخش زیادی از مشکلاتشان را رفع کنند.

بیات درباره سوال مشترک خبرنگاران شانا و روزنامه گسترش صنعت در خصوص بحث واگذاری پتروشیمی به وزارت صنایع نیز تاکید کرد: طبق ابلاغیه 29 تیر امسال ریاست‌جمهوری که در مجلس نیز تصویب شده است وزارت نفت دارای چهار شرکت اصلی نفت، گاز،‌ پالایش و پخش و پتروشیمی می باشد و علاوه‌بر این اساسنامه جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز در این قالب تهیه و تنظیم شده است.

خبرنگار باشگاه خبرنگاران نیز در خصوص تصرف زمین های عسلویه سوال کرد که مهندس بیات در پاسخ گفت: در یک اقدام غیرقانونی و غیر اصولی اما به ظاهر قانونی، 100 هکتار از اراضی که بر اساس مصوبات هیات دولت در سال 77 در اختیار منطقه ویژه اقتصادی ـ انرژی پارس جنوبی قرار گرفته و جا نمایی شده بود، توسط یکی از ادارات دولتی در اختیار این شرکت خصوصی قرار گرفته و از آن زمان پروژه‌ها با تاخیر مواجه شده است.
وی افزود: اکنون براساس اظهار نظر صریح دادگاه تجدید نظر استان بوشهر، حکم بی‌حقی این شرکت خصوصی بر این اراضی صادر شده و به دنبال این هستیم که زمینه‌ای فراهم کنیم تا هر چه سریعتر نسبت به رفع تصرف نسبت به این اراضی اقدام شود.

بیات در پاسخ به خبرنگار روزنامه ایران درباره ارزش افزوده صادرات گاز گفت: صادرات گاز موضوع ملی و از مباحث امنیتی کشور است.
وی تولید گاز کشور را 600 میلیون متر مکعب در روز عنوان کرد و افزود: صنعت پتروشیمی حدود 45 میلیون متر مکعب در روز مصرف می کند و تا سال 1404 ، افق چشم انداز این رقم به 20 درصد از گاز کشور می رسد که رقم قابل توجهی نیست.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه راه مردم نیز در خصوص طرح تحقیق و تفحص از شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: این طرح در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است.
وی برخی از محورهای موضوع تحقیق و تفحص را خارج از حوزه اختیارات شرکت ملی صنایع پتروشیمی برشمرد و بیان کرد: واگذاری شرکت های زیرمجموعه صنایع پتروشیمی، عدم اجرای فازهای باقیمانده پتروشیمی در عسلویه، واگذاری مناقصات به پیمانکاران داخلی و خارجی و چگونگی و محل واریز حساب شرکت های صنایع پتروشیمی از این موارد است.

مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پایان در پاسخ به خبرگار روزنامه شرق گفت: رعایت دستورالعمل‌های HSE برای کلیه واحدهای پتروشیمی اعم از دولتی و خصوصی الزامی است و این دستورات به طور یکسان به کلیه واحدها ابلاغ شده و رعایت آن ضروری است.


 

ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

لوگو-پیام پترو

سایت اطلاع رسانی روابط عمومی

شرکت ملی صنایع پتروشیمی