شعری مقدم تأکید کرد :

لزوم ایفای نقش حاکمیتی و رگولاتوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی

لزوم ایفای نقش حاکمیتی و رگولاتوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی
(دوشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۴) ۱۶:۰۳

عضو هیئت مدیره شرکت ملی پتروشیمی گفت: باید نوعی نقش حاکمیتی و رگولاتوری در عرصه تولید محصولات پتروشیمی ایجاد شود تا نیازهای صنایع داخلی و بازارهای خارجی را بررسی و تولید را تنظیم کند.

به گزارش نیپنا؛ مهندس عباس شعری مقدم در نخستین همایش بین المللی مستربچ و کامپاند که صبح امروز دوشنبه (26 بهمن ماه) در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران برگزار شد، افزود: اوج ارتباط پتروشیمی با صنایع پایین دست نفت به تشکیل شرکت بازرگانی پتروشیمی در دولت سازندگی باز می گردد و این شرکت نیازهای گریدهای مختلف پتروشیمی را به درستی می شناخت و تولید آن را به صنایع بالادستی سفارش می داد و برنامه ریزی می کرد اما با اجرای خصوصی سازی واحدهای پتروشیمی، این ارتباطات و هماهنگی ها قطع شد.

وی افزود : امروز هیچ کدام از واحدهای پتروشیمی با بازار مصرف کاری ندارند و آن چیزی را تولید می کنند که به نفعشان باشد و مشتری مداری در این صنعت از بین رفته است.

عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به عرضه کالاهای پتروشیمی در بورس افزود : با عرضه فراورده های پتروشیمی در بورس هم، ارتباط مشتری و صنعت قطع و مشتری مداری فراموش شد تا جاییکه یکی از تولیدکنندگان به من می گفت با یکی از واحدهای پتروشیمی تماس گرفته و سفارش تولید نوعی خاص از مواد پتروشیمی را داده است که گفته اند همین است که هست و اگر نخواهی خریداران دیگری هستند.

شعری مقدم همچنین با اشاره به اینکه نباید بخش خصوصی ایران را با بخش خصوصی خارج مقایسه کرد، گفت: امروز بخش خصوصی در ایران قادر به سرمایه گذاری در بخش زیرساخت نیست و این وظیفه حاکمیتی و دولت است که زیرساختها را فراهم کند و باید وظیفه حاکمیتی از شرکتهای دولتی و شبه دولتی گرفته و به وزارت متبوع منتقل شود.

شعری مقدم وجود یک سازمان متخصص را برای رفع موانع صنعت پتروشیمی لازم دانست و تاکید کرد: صنعت پتروشیمی و صنعت مستربچ و کامپاند دارای مشکلات زیادی در کشور هستند که باید بکوشیم این مشکلات را برطرف و نیاز صنعت به این فراورده ها را تامین کنیم.

وی دسترسی نداشتن به خوراک ثابت و مستمر، پایین بودن ظرفیت واحدهای تولیدی ، نبود بازار مصرف داخلی و مشکلات حضور در بازارهای بین المللی بدلیل مشکلات ارزی را از مهمترین مشکلات صنعت مستربچ و کامپاند دانست و افزود: خوشبختانه دولت یازدهم با حل کردن مسایل برجام و تاکید بر یکسان سازی نرخ ارز، گام های مهم و موثری در حل مشکلات این صنعت برداشته است و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران هم برای کمک به تکمیل زنجیره تولید تخفیف 30 درصدی را در خوراک و سایر هزینه ها قائل شده است تا در این بخش هم رونق بوجود آید و مشکل اشتغال هم در کشور حل شود.

عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: این شرکت برای کمک به صنعت پایین دست، مجوزهای زیادی برای تولید مواد اولوفینی صادر کرده است.

وی با اشاره به جذابیت بازار ایران برای سرمایه گذاران خارجی از آمادگی شرکتهای زیادی مثل شل، باسف و توتال برای حضور در این بخش و تولید فراورده های پتروشیمی خبر داد و گفت: البته این شرکتها مایل به تولید در ظرفیتهای بالای 100 هزار تن هستند و تولید در کمتر از این مقیاس ها اقتصادی و به صرفه نیست.

وی به فعالان صنعت مستربچ و کامپاند ( از زیرمجموعه های صنعت پلاستیک)  توصیه کرد به دنبال دستیابی به فناوریهای روز دنیا و تولید در مقیاسهای بالا باشند چراکه فناوری قدیمی و ظرفیت کوچک در تولید مانع رقابتی بودن محصولات می شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه اشتغال زایی در صنایع پایین دست نفت است ، گفت: امیدواریم با همکاری دولت و بخش خصوصی و رونق این صنعت و صنایع وابسته، مشکل اصلی جوانان کشور که اشتغال است حل شود.


ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

لوگو-پیام پترو

سایت اطلاع رسانی روابط عمومی

شرکت ملی صنایع پتروشیمی